RESIDENCE ON WAQUOIT BAY

FALMOUTH,  MA

 

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

In 2007 we were hired to completely transform an existing residence on Waquoit Bay. The original home was a typical builder’s stock plan of the 80’s. Our clients desired a unique, architecturally sensitive design that would take full advantage of the oceanfront site. The entry façade serves as a stage set which opens outward on the waterside with expansive glazing and access to a gracious deck. A study and living room occupy what was once a two-car garage, now allowing transparency, views and cross ventilation through the building. The second floor contains a gracious master suite and children’s suite which open onto private balconies overlooking the bay. Each space is volumetrically expressed, creating a wonderful feeling of openness. A detached two-car garage complementary of the main house was added which frames an entrance court and serves as a screen from the neighbors. What was once a typical subdivision residence has now become a unique one-of-a-kind living environment by the shore.