Residence on a Salt Marsh

Cape Cod

 

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Reflecting the gable ends of the vernacular architecture of the region, this long horizontal house with three gabled pavilions aligns itself behind a vegetated wetland edge and overlooks an idyllic tidal marsh to the west. Different programmatic elements are housed in separate pavilions, joined together by skylit links. The Owners’ quarters comprise the main level with guest quarters residing on the lower level walkout. A broad deck serves as an “upper yard” and dramatically increases the living area through the large glazed gable ends. The street façade presents only the glazed gable ends above a long integrated screen wall with a simple opening for access into the entry court and garage. The long wall facing the street manages to maintain the surrounding domestic scale while providing a buffer from the public way.